Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Pin Bar trading price action Strategy For MT4

Använda Pin Bar trading price action Strategy For MT4 är ett av de vanligaste prisåtgärderna som visas i diagrammet stiftfältet. När du använder ljusstaken, kan detta mönster skjuta upp överallt, oavsett tidsram. Och ofta betecknar dess närvaro en vändning av prisriktningen. Faktum är att strukturen i mönstret ensam kommunicerar att marknaden kan ha varit långt före sig själv. Den långa veken eller skuggan betyder detta och är ett annat sätt för marknaden att säga att den har kommit till sin sinnen.

I sig kan stiftstången vara stjärnspelaren i ett handelssystem, och allt som behövs är rätt lagkamrater (det vill säga indikatorer), och det kan vara en funktionell handelsmetod. I denna strategi kommer stiftfältet att få hjälp av Value Chart Indicator och Bollinger Bands. Och den här artikeln kommer att ta itu med hur dessa två indikatorer kan kombineras med pin bar för att hitta stora handelsmöjligheter.

 1. Pin Bar

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Som nämnts är stiftstången ganska lätt att upptäcka i diagrammet, men en god kvalitet - ett ne plus ultra , så att säga - definieras av en lång skugga, vilket innebär att den verkliga kroppen inte borde vara större än den veke. Helst mäter den verkliga kroppen en femtedel av hela ljusets längd och inte mer än så.

Dessutom ska tappstången vara nära veken som pekar uppåt bör vara under det öppna och ovanför slutet om veken är nackdelen. Vad detta tyder på är att den tidigare starka dragningen blev fullständigt upphävd.

Stiftstången kommer att vara huvudsignalen för en handel, och värde-diagramindikatorns läsning måste stödja den.


 1. Värde diagram indikator

Value Chart-indikatorn är utvecklad av David Stendhal, medförfattare till Dynamic Trading Indicators, och är ett relativt nytt tekniskt verktyg. Den fungerar som en oscillator som berättar om en tillgång är överköpt eller översåld.

Huvudskillnaden mellan Value Chart-indikatorn och de populära som RSI och Stochastic är att den visar extrema marknader men gör det med minimal fördröjning. Detta innebär att den kan fånga förändringar snabbare än dess konventionella motsvarigheter.

Och det jobbar sig in i denna strategi som ett sätt att bekräfta stiftmönstrets uppmaning till en vändning. Värde diagramindikatorn visar följande avläsningar:

 • > 8 = extremt överköpt
 • Mellan 4 och 8 = Överköpt
 • Mellan -4 och 4 = Verkligt värde
 • <-4 = översåld
 • <-8 = Extremt översåld


 1. Bollinger-band

Bollinger Bands är ett mångsidigt verktyg och erbjuder många funktioner för handlare. Liksom Value Chart-indikatorn kan den berätta om en tillgång är i ett extremt överköpt eller översålt tillstånd med sina band. Det kan också känna igen och kommunicera marknadsvolatilitet genom att antingen begränsa eller utvidga dess övre och nedre band. Men för denna strategi används den som en dynamisk stöd- och motståndsnivå där stiftstången förväntas visas, så den bär mer vikt. Utöver det används mittbandet också som ett preliminärt mål.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Att sätta ihop allt


En sak att notera om detta handelssystem är att det är lämpligt för skalpering, vilket innebär att det kan fungera på 5-minuters tidsramen, men det kan också passa högre.

Här är de indikatorer som behövs för denna strategi:

 • Pin Bar-indikatorer
 • Bollinger-band (konfiguration: 20, 2)
 • Värde Diagram (OB-nivå 6- OS-nivå -8)Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Long Setup


För att en köphandel ska äga rum är det första en näringsidkare bör se upp för stiftmönstret och det måste placeras på det nedre bandet. För att underlätta detta kan man ladda ner en stiftdetektor för MT4 för att få ett meddelande när mönstret visas i diagrammet.

Value Chart-indikatorn måste säkerhetskopiera detta med en extremt översåld mätning (mindre än -8). Ett köpstopp placeras sedan en pip högre än stiftljuset.
I exemplet ovan uppstod ett lärobokstapelmönster på det nedre bandet, vilket markerar en initial signal för att gå lång. Värde diagramindikatoravläsningen sjönk under -8, vilket indikerar att det nuvarande marknadsförhållandet är översålt för detta valutapar.

Ett köpstopp placeras precis på toppen av tappstångens höga (betecknas med den gröna horisontella linjen) efter dess bildande och utlöstes vid nästa ljus.Pin Bar trading price action Strategy For MT4 - Kort inställning


Å andra sidan bör stiftstången ligga på det övre bandet för en säljhandel, följt av en extremt överköpt avläsning från Value Chart-indikatorn. När allt är klart med säljsignalerna placeras ett säljstopp en pip under stiftmönstret.
Tvärtom, här är ett exempel på en försäljningsinstallation som inte uppfyllde någon av reglerna i detta system:
Två stiftmönster uppträdde i följd, och båda ligger på näsan på de övre Bollinger-banden. Värdediagramindikatorn visar dock tydligt att även om så är fallet är det fortfarande inte på överköpt nivå. Därför togs ingen handel.Stop Loss and Profit Target For Pin Bar trading price action Strategy For MT4


Stoppförluster är initialt inställda på en pip under eller över (beroende på transaktionen) pin bar. Vissa handlare väljer några punkter från den senaste höga eller låga, men detta är mer tillämpligt på en tidsram som är högre än fem minuter. Scalping innebär vanligtvis högre hävstång än normen, så det kan vara klokare att komma ut tidigt om en handel inte gick som planerat.


Systemets exitstrategi kan göras på två sätt: med hjälp av stop-loss eller Bollinger-banden.

Om man väljer att välja stop-loss-tekniken skulle utgången vara 1,25 av stop-loss. Till exempel är hela ljusstake-mönstret ungefär tre punkter långa från ingången till stoppförlusten. I det här fallet skulle den ursprungliga intäktsvinsten sättas till nästan fyra punkter. På baksidan, om Bollinger-banden föredras, skulle mittlinjen vara det inledande målet, och när den väl träffats kan stoppförlusten flyttas enligt

Ingen handel före eller under nyheter

Slutligen är det viktigaste att komma ihåg med denna strategi att inte använda den före eller under större ekonomiska data. Marknaden kan vara oregelbunden vid den tidpunkten och göra systemet värdelöst.

Ladda ner hela systembeskrivningen och filerna här:

FREE Pin Bar trading price action Strategy

Download the FREE Pin Bar trading price action Strategy for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!